Welcome to IKAZETRISYA'S Official Blog . Feel free to browse and read my posts . Cheer Up !

shampoo CLEAR wrna pink !

Howdy friends ! Assalamualaikum ;] Aku tetiba raa nak cerita satu kes ni . pasal syampu CLEAR . macam yang semua tau , syampu clear tu kan special untuk sape-sape yang ade kelimumur banyak ! nak jadi hal , ade 1 hari tu , aku perasan yang kepala aku ni dah gatal dekat 2 minggu lebih . takde lain dalam otak aku selain kelimumur . so aku pun pesan kat umi aku , kalau die g shopping barang2 rumah tu , belikan aku syampu clear . so haritu die beli lah syampu tu . mula-mula aku pakai memang ok . tapi aku heran , lepas sehari aku mesti gatal balik . pehhh ! seminggu lepas tu , masa baru balik from wedding cousin aku kat kampung , gatal tu tak hiang lagi weyh . gila banyak kelimumur aku !

tiba-tiba umi aku cakap " entah - entah kau ni ada kutu ? " aku diam kejap . aku terpikir gak , mana tau betul kan ? hishhh . pastu umi cakap lagi , " kau kan selalu peluk - peluk Nana . die tu ade kutu tau ! entah-entah berjangkit! " aku tak pikir pape dah . aku terus suruh adik aku cek kepala . tak sampai berapa saat, adik aku jerit . " eiiii  ADA TELUR KUTUUUUUU !!!! '' pehhhhhh!! automatik aku rase geli nak mampos , and kalau bole aku nak cabut kepala aku ni . erghh . lepas habis je makan , terus aku suruh umi belikan ubat kutu . 

so bila da balik umah . ape lagi ? aku terus cuci-cuci rambut , then letakkan ubat kutu tu . xsmpai bape jam aku perap rambut aku tu , keluar la makhluk-makhluk tu dr rambut aku . pehhh . sumpah geli gila aku tgk binatang-binatang tu . nasib baik die mati -_____- so esok tu , aku sikat rambut aku dengan sikat kutu yang rapat2 tu . macam biasa , keluar laaaa telur-telur kutu ! boleh kate tiap2 jam ahh aku sikat .sampai la xde telur-telur and makhluk tu . hehehe . hari tu jugak la aku tukar semua cadar and sarung-sarung bantal yang ade dalam bilik aku ! phewwww ! and yes !! sampai harini xde seko kutu buat perkampungan kat atas pale aku . hahahha . cilake punye kutu -_________- 

**sampai harini aku guna syampu clear :p


MyHotComments.com

1 comment:

Asyifa Julieandra Tjandra Tan said...

wkwkwkwkk..hahahah..saabbaaaarr...